Bedankt aan alle bezoekers!

De 15de Air Transport Wing is bij het grote publiek vooral bekend vanwege zijn transportvliegtuigen, maar is ook de thuisbasis voor de politiehelikopters van het Directorate of Air Support (DAFA). De vertrouwde C-130H is inmiddels vervangen door zeven nieuwe Airbus A400M transportvliegtuigen en is samen met Luxemburg een succesvolle binationale eenheid geworden. De infrastructuur van onze eenheid krijgt een complete make-over: ons nieuwe onderhoudscomplex en de A400M-vluchtsimulator zijn inmiddels in gebruik, terwijl andere projecten volop aan de gang zijn.

Op zaterdag 27 en zondag 28 mei 2023 opent de 15de Wing samen met DAFA de poorten van de vliegbasis Melsbroek om de 75e verjaardag van de wing en de 30e verjaardag van DAFA te vieren.

De OPEN DOOR is een unieke gelegenheid om onze families, partners en zelfs het grote publiek een kijkje te laten nemen achter de schermen van onze prachtige Wing. Aangezien dit slechts om de 10 jaar plaatsvindt en de A400M voor het eerst toegankelijk wordt gemaakt, mag een massale belangstelling worden verwacht.

Uw sympathie voor ons dagelijkse harde werk om de waarden & belangen van de EU te beschermen en actief bij te dragen aan vrede en veiligheid binnen de NAVO kan worden vertaald door ons te bezoeken tijdens de Open Deur.Bruno Beeckmans

Kolonel Vlieger

Korpscommandant

TENACITY